Други по реду Хуманитарни концерт „Срцем уз Огија“ у организацији Основне музичке школе „Невена Поповић“, Ученичке задруге „Музичка азбука“ и Предшколске установе „Лане“ у Винчи

У петак, 5. априла 2024. године од 16 часова, у препуној сали ОШ „Никола Тесла“ одржан је, други по реду, заједнички хуманитарни концерт ОМШ „Невена Поповић“ и ПУ „Лане” који је има за циљ прикупљање новчаних средстава за лечење Огњена Јерковића.

Занимљиво је да је овај концерт почетак сарадња ове две установе која је веома интересантна и важна због тога што се деца најмлађег узраста, односно предшколског узраста, млађе и средње вртићке групе упознају са музиком кроз музичку секцију „Растимо уз музику”. Управо тај раст од најранијег узраста веома је важан за развијање музичког бића код деце, посепешивање његовог музичког изражавања, учествовање у групном музицирању и стицању првих знања о музици. Веома смо радосни због те сарадње. Наставници наше школе који раде са децом веома посвећено приступају неговању музике, па смо резултат тога могли да видимо управо на овом концерту.

Концерт је отворио ученик наше музичке школе, Дамјан Перић, ученик трећег разреда хармонике из класе наставника Марка Кончаревића из издвојеног одељења у Врчину. Он је извео композицију „Циганска свита“. Након њега уследили су полазници музичке секције „Растимо уз музику“, односно деца старије и предшколске вртићке групе, које је припремила наставница наше школе Катарина Фаркаш. Они су извели песме „Зека Зубар“, „Тигар Џони“ и „Деда Миле има фарму“. Потом је уследио наступ деце из старије вртићке групе коју су припремиле васпитачице Снежана Белић, Светлана Костадиновић и Снежана Вучинић, а која су извела кореографију „Дани у недељи“ на музику „Италијанске полке“ Сергеја Рахмањинова. После њих наступио је ученик наше школе Лав Кекић, ученик четвртог разреда клавира у класи настаавнице Катарине Фаркаш који је извео Бертинијеву композицију „Водопади“. Како музика има могућност да у потпуности ангажује мозак и да га увежбава за комплексније размишљање показала су нам деца из старије мешовите вртићке групе која су извела кореографију на музику из балета „Лабудово језеро“ Петра Иљича Чајковског. Њих су припремиле васпитачице Слађана Стојиљковић, Иванка Ђорђевић и Милица Вељковић. У оквиру следеће тачке гледали смо кореографију дечака из старије мешовите вртићке групе на музику „Пинк Пантер“. Потом је уследио наступ деце из припремне предшколске групе са васпитачицом Соњом Ристић која су извела корегорафију „Учимо да бројимо“.

У оквиру следеће тачке остали смо у свету класичне музике и то кроз извођење „Руског плеса“ Љубице Фаркаш, ученице четвртог разреда у класи Тијане Јовев. Последња тачка концерта био је један прави спектакл у извођењу деце из предшколске вртићке групе. Они су извели кореографију на музику Јохана Штрауса „Радецки марш“. Припремиле су их васпитачице Душица Ивановић, Анастасија Петровић и Слободанка Ђурић. Програм је водио Мирко Јермић, нототекар музичке школе.

Захваљујемо се свима који су дошли и донирали новац за лечење Огњена Јерковића, а истао тако и што су подржали ученике наше школе и ученике ПУ „Лане“ на овом заједничком концерту.

Scroll to Top