Хуманитарни концерт „Срцем уз Огија“ у организацији Основне музичке школе „Невена Поповић“, Предшколске установе „Лане“ и Ученичке задруге „Музичка азбука“ у Винчи

У петак, 5. априла 2024. године од 15 часова, у препуној свечаној сали ОШ „Никола Тесла“ у Винчи одржан је заједнички Хуманитарни концерт ОМШ „Невена Поповић“, Ученичке задруге „Музичка азбука“ – полазници радионица „Растем уз музику“ и ПУ „Лане”, који је има за циљ прикупљање новчаних средстава за лечење Огњена Јерковића.

Занимљиво је да је овај концерт прва сарадња ове две установе која је веома интересантна и важна због тога што се деца најмлађег узраста, односно предшколског узраста, млађе и средње вртићке групе упознају са музиком кроз музичку секцију „Растимо уз музику”. Управо тај раст од најранијег узраста веома је важан за развијање музичког бића код деце, поспешивање његовог музичког изражавања, учествовање у групном музицирању и стицању првих знања о музици. Веома смо радосни због те сарадње. Наставници наше школе који раде са децом веома посвећено приступају неговању музике, па смо резултат тога могли да видимо управо на овом концерту.

Концерт је отворио ученик наше музичке школе, Дамјан Перић, ученик трећег разреда хармонике из класе наставника Марка Кончаревића из издвојеног одељења у Врчину. Он је извео композицију „Стара игра“. Након њега уследили су полазници музичке секције „Растимо уз музику“, односно деца млађе и средње вртићке групе, које је припремила наставница наше школе Катарина Фаркаш. Они су извели песме „Мађионичар“ и „Лека и млеко“ Катарине Фаркаш и „Ручак“ Боре Мајданца. Потом је уследио наступ деце из млађе вртићке групе коју су припремиле васпитачице Изабела Секулић, Нада Гертнер и Оливера Антић, а који су извели „Пролећно коло“. После њих наступио је ученик наше школе Лав Кекић, ученик четвртог разреда клавира у класи настаавнице Катарине Фаркаш који је извео „Шпанску игру“ Вилијама Џилока. Како музика има могућност да у потпуности ангажује мозак и да га увежбава за комплексније размишљање показала су нам деца из млађе мешовите вртићке групе која су извела кореографију на музику „Годишња доба“ Антонија Вивалдија. Њих су припремиле васпитачице Јелена Марковић и Јелена Марковић. У оквиру следеће тачке остали смо у свету класичне музике и то кроз извођење „Алегрета“ из опере „Чаробна фрула“ Волфганга Амадеуса Моцарта Љубице Фаркаш, ученице четвртог разреда у класи Тијане Јовев. Последња тачка концерта био је један прави циркуски спектакл у извођењу деце из средње вртићке групе. Кореографију уз обруче и лопте припремиле су васпитачице Јелена Колаковић, Маја Спасић и Ивана Јовановић. Програм је водио Мирко Јермић, нототекар музичке школе.

Захваљујемо се свима који су дошли и донирали новац за лечење Огњена Јерковића, а истао тако и што су подржали ученике наше школе и ученике ПУ „Лане“ на овом заједничком концерту.

Scroll to Top