Новогодишње приредбе секције „Растем уз музику“ у Винчи

У сусрет Новој години у предшколској установи „Лане“ у Винчи у четвртак и петак, 21. и 22. децембра 2023. године, одржане су приредбе полазника секције „Растем уз музику“, ученичке задруге „Музичка азбука“.

У два одвојена наступа учешће су узела деца свих старосних група заједно са својим родитељима. Програм је био шаренолик и прилагођен сваком узрасту. Кроз четири музичке целине представљен је садржај обрађиван на радионицама током првог полугодишта. Извођене су дечје и ауторске песме осмишљене за развој говорних способности и правилан изговор гласова. Затим, изведене су музичке нумере уз удараљке телом и Орфов инструментаријум.

У другом делу програма учесници су покретом дочарали познате композиције класичне музике, а у великом финалу заједно су наступили полазници са својим родитељима изводећи музичко-певачко-плесне тачке.

Да је оваква врста активности препозната као веома корисна за развој деце у више праваца говори велико задовољство и осмеси родитеља и васпитача након завршетка приредби. Велики подстрек за даљи рад нам је дала једна мама која нас је обавестила да дете које је слабо и несигурно комуницирало са укућанима, сада сваки дан пева и слободније се изражава у самој породици.

Велику захвалност дугујемо руководиоцу и васпитачима ПУ „Лане“ из Винче који су препознали квалитет секције „Растем уз музику“ и несебично нас подржавају у раду.

Scroll to Top