Трећи по реду Хуманитарни концерт „Срцем уз Огија“ у организацији Основне музичке школе „Невена Поповић“, Предшколске установе „Весељко“ и Ученичке задруге „Музичка азбука“ у Калуђерици

У понедељак, 8. априла 2024. године у 15 часова, у препуној сали Основне школе „Алекса ШАнтић“ у Калуђерици, одржан је заједнички Хуманитарни концерт ОМШ „Невена Поповић“ и ПУ „Лане” који је има за циљ прикупљање новчаних средстава за лечење Огњена Јерковића. Занимљиво је да је овај концерт прва сарадња ове две установе која је веома интересантна и важна због тога што се деца најмлађег узраста, односно предшколског узраста, млађе и средње вртићке групе упознају са музиком кроз музичку секцију „Растимо уз музику”. Управо тај раст од најранијег узраста веома је важан за развијање музичког бића код деце, посепешивање његовог музичког изражавања, учествовање у групном музицирању и стицању првих знања о музици. Веома смо радосни због те сарадње. Наставници наше школе који раде са децом веома посвећено приступају неговању музике, па смо резултат тога могли да видимо управо на овом концерту.

Концерт је отворио ученик наше музичке школе, Лука Младеновић, ученик првог разреда виолине у класи наставника Данила Недељковића, који је извео дело  „Устани – крени“ А. Булардија. Након њега свирала је Марија Димоски, ученица другог разреда флауте у класи наставнице Емилије Гавриловић, која је извела ”Хоровод” Бакланова. Последња је наступила Николин Ћирић, ученица првог разреда српског традиционалног певања у класи Марте Јанковић којаје извела свадбену песмну са Косова и Метохије ”Билбил пиле”.

Након њега уследили су полазници музичке секције „Растимо уз музику“, односно деца млађе и средње вртићке групе, које је припремила наставница наше школе Ана Јовановић. Они су извели сплет дечијих песама. Потом су уследили наступи деце предшколске установе ”Лане”, издвојеног одељења ”Весељко” из Калуђерице. Они су се смењивали по узрасту и извели кореографије на песме ”Супротности” (млађа вртићка група), ”Лав и мрав” и Усркшња песма (средње вртићке групе), “Деда и репа” и “Ускршње јутор”  (старије вртићке групе), ”Другарство” и ”Крила” (припремне предшколске групе) и покретне игре ”За милион година” и ,,Do you wanna dance“. Програм је водио Мирко Јермић, нототекар музичке школе.

Захваљујемо се свима који су дошли и донирали новац за лечење Огњена Јерковића, а исто тако и што су подржали ученике наше школе и ученике ПУ „Лане“ на овом заједничком концерту.

Scroll to Top